Світовий автопром почав "війну" проти дизельних моторів

Світовий автопром почав "війну" проти дизельних моторів

Світові виробники автомобілів один за одним почали відмовлятися від дизельних моторів. Вже, як мінімум, три компанії оголосили про скорочення виробництва двигунів на "важкому" паливі.
 
Про це пише "Свідок".
 
Останньою "війну" дизелів оголосила Volvo. Компанія пообіцяла в найближчому майбутньому повністю відмовитися від агрегатів на "солярці". Першою моделлю, яку позбавлять дизельного мотора, стане Volvo S60. Седан третього покоління, дебют якого відбудеться до кінця травня 2018 року, буде позбавлений дизельної модифікації.
 
Пропонуватися будуть виключно бензинові та гібридні бензиново-електричні силові установки.
 
Вирішив потихеньку відмовлятися від дизелів і Nissan. За даними видання Automotive News, на першому етапі японська компанія має намір згорнути продажу моделей з дизельними моторами в Європі.
 
Від дизельних агрегатів в Європі збирається відмовитися і Toyota. Представники компанії заявили, що до кінця 2018 року, практично повністю припинять реалізацію легкових дизельних автомобілів європейцям.
 
З 2019-го "Тойота" залишить на європейському ринку тільки дизельні модифікації позашляховика Land Cruiser, пікапа Hilux, а також легкого комерційного автомобіля Proace.