В українських органах безпеки інструкціям понад 10 років

В українських органах безпеки інструкціям понад 10 років

Українські органи цивільної безпеки, повільно наближаються до європейських стандартів. Велику роботу ще належить виконати. 
 
Про це розповів у коментарі УНН голова місії Кястутис Ланчінскас.
 
"В основному, найбільша проблема є з не те щоб з бажанням, а, скажімо так, зі зміною способу мислення. Люди думають:" ми не можемо "," все одно нічого не зміниться ". А ми хочемо показати, що змінюється. коли мені говорили, що в Україні не буде працювати європейська методика роботи на великих публічних заходах, ми довели, що це працює. Нам говорили - ось, в українців спосіб мислення іншого. Ні чого він, не інший, нормальний спосіб мислення. Тільки потрібно повірити , що це можливо ", - зазначив він.
 
Щодо того, в якому регіоні працювати було найскладніше, представник консультативної місії не зміг відповісти однозначно, заявивши, що вся Україна - дуже різна, регіони самі по собі сильно відрізняються один від одного.
 
"Ось нам говорили, що Одеса - найскладніший щодо політичної ситуації регіон. Це регіон, де осінь багато політичних рухів, і тим не менш в цьому регіоні це спрацювало", - зауважив Ланчінскас.
 
На питання, чи наближається правоохоронна структура в Україні до європейських стандартів, він відповів згодою, але підкреслив, що велику роботу ще належить зробити.
 
"Помаленьку так, але є ще дуже багато речей, які прописані в законах, і я думаю, що ваші парламентарії повинні більше прислухатися до наших консультацій і консультацій міжнародних експертів і приймати зміна в законах. Наприклад, щодо порядку огляду місця події, спрощення структури поліції при розслідуванні злочинів. Наприклад, я ніяк не можу зрозуміти як слідчий і оперативний співробітник можуть оцінюватися за різними критеріями, їх підпорядкування йде за різною вертикаллю. Таких прикладів дуже багато, у вас є інструкції, які не змінювалися 20 років тощо. Їх потрібно міняти, потрібно переробляти", - зазначив він.