Проведено фінальні випробування оновленого ракетного комплексу "Скіф"

Проведено фінальні випробування оновленого ракетного комплексу "Скіф"

У Чернігівській області відбулися фінальні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф".

Про це повідомляє прес-служба КБ "Луч", пише Тиждень.

"На Чернігівщині відбувся фінальний етап випробувань експортного протитанкового керованого ракетного комплексу "СКІФ" за присутності представників замовника. Під час випробувань були здійснені пуски керованих ракет Скіф. Всі визначені цілі були успішно уражені", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що переносний протитанковий ракетний комплекс "Скіф" призначений для ураження живої сили противника, рухомих і нерухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, легкоброньованих об'єктів та вертольотів.

"Особливістю комплексу є можливість наведення ракети на ціль із закритих позицій та сховищ, що знижує ризик знищення навідника зворотнім вогневим ударом противника. Комплекс комплектується ракетами з тандемними кумулятивними та осколково-фугасними бойовими частинами", – наголосили у КБ "Луч".

Нагадаємо, 18 квітня в КБ "Луч" повідомили, що в Україні, на одному з військових полігонів, відбулися успішні випробування нової модифікації протитанкового керованого ракетного комплексу "Скіф" (експортна версія українського "Стугна-П").