Волкер: Росія не знає, що робити з окупованим Донбасом

Волкер: Росія не знає, що робити з окупованим Донбасом

Від окупації Донбасу Росія більше втратила, ніж набула.

"Росія втратила підтримку українського народу і платить величезну ціну за цю операцію на сході України - і з точки зору санкцій, і з точки зору втрати бізнес-можливостей, і з точки зору ціни військової операції", - заявив Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер під час своєї робочої поїздки у Попасну, повідомляє Укрінформ.

На його думку, якщо Москва хотіла, аби Україна знову стала проросійською - то саме це вона втратила внаслідок окупації частини Донецької та Луганської областей. "Вони створили більш націоналістичну, єдину, орієнтовану на Захід Україну, аніж вона будь-коли була. І молоде покоління українців росте у ситуації, у якій Росія окупує частину території їхньої країни". - заявив Волкер, додавши, що якщо Кремль хоче "із цього щось отримати, їм слід почати зі звільнення цієї території і відбудови відносин із Україною. А це можливо лише якщо вони погодяться на встановлення миру".

За словами Волкера, він говорив з росіянами, і думає, що "вони, насправді, не впевнені, що їм робити. Не думаю, що ця ситуація дає їм багато впливу, адже вони мають вплив із інших засобів.

У них є RT, Sputnik, підкупи, корупція, бізнес-угоди - усі ці речі є в їхньому розпорядженні. І насправді окупація територій підривають усі інші зусилля, які робить Росія.

Тож для Росії було би краще, якби вони дозволили України забрати назад її територію після імплементації Мінських угод, на які вона і так погодилася", - сказав Волкер.