Вишиті сорочки стали проїзним у столичному метрополітені (аудіо)

Вишиті сорочки стали проїзним у столичному метрополітені (аудіо)

Також із нагоди Дня вишиванки метрополітеном курсував потяг із зображеннями вишиванок із різних регіонів України. Розповідає Тамара Метерчук.

"Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Золоті ворота", "Либідська", "Університет" та "Арсенальна" - на цих станціях столичного метрополітену пасажири у вишиванках з 8 до 11 ранку не сплачували за свій проїзд. Про сьогоднішню акцію Київського метрополітену Говорить Наталка Макогон, радник начальника Київського метро.

Святу вишиванки - 12 років. Киянин Леонід Поспішає долучитися до іншої акції: подання петиції. Він каже, що вишиванка у цій справі йому теж не зайва. На станції метро "Хрещатик" Віктор Полулях розповів мені історію своєї полотняної сорочки, сказав що вбрав її не задля безплатного проїзду, хоча такі акції вважає корисними.

Поліна Колб говорить, що у її родині вишите вбрання одягають усі покоління. Каже: їй прикро що нині це не повсякденна традиція. До сьогоднішнього свята готувалася ретельно.

У цей день вишиванки одягають не лише в Україні. Вишиті сорочки у третій четвер травня можна побачити у Нью-Йорку, Торонто та інших містах за кордоном".

Тамара Метерчук - Українське радіо.


Прослухати репортаж:

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!