Екс-командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк свідчив у суді (аудіо)

Екс-командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк свідчив у суді (аудіо)

В Оболонському суді відбулося чергове засідання у справі про держзраду Віктора Януковича.

Свідок перебував в окупованому Сімферополі, і його допитували за допомогою відеозв'язку. Зокрема, Станіслав Шуляк сказав, що не вважає хибним рішення екс-президента звернутися з листом до російського президента із закликом ввести війська в Україну. З подробицями Віолетта Карлащук.

"Впродовж масових акцій протесту у Києві 2013 - 2014 років було поранено понад тисячу співробітників правоохоронних органів і понад 20 - загинули, - розповів екс-командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк. За його словами, опозиція планувала штурм президентської резиденції, зокрема, із використанням бронетехніки. Також, зі слів свідка, у середині лютого 2014 серед учасників Євромайдану поширювали зброю. Перша інформація про постріли на Майдані надійшла близько 7 ранку 20 лютого, а через годину і про перших загиблих і поранених, сказав Станіслав Шуляк. За його словами, він наказав вивести внутрішні війська із зони обстрілу на перетині вулиць Інститутської та Ольгинської.

Свідок також підтвердив, що Віктор Янукович надіслав у березні 2014 до російського керівництва листа, у якому просив про поліцейську миротворчу місію на території України із використанням збройних сил Росії. Таке ж звернення, сказав Станіслав Шуляк, екс-президент-утікач надсилав раніше до Польщі, Німеччини і Франції. Там, зі слів свідка, не відреагували. Представник сторони звинувачення прокурор Руслан Кравченко після судового засідання у коментарі журналістам сказав, що захисники екс-президента провалили допит свідка - пред'явлені Януковичу звинувачення спростовані не були.

Адвокати екс-президента повідомили суду, що знайшли ще кількох свідків. Суддя Владислав Дев'ятко оголосив перерву до 5 червня".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.


Прослухати репортаж:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!