КНДР випробовує терпіння США

КНДР випробовує терпіння США

Зустріч лідерів США і КНДР та обговорення можливої денуклеаризації Корейського півострова - під загрозою.

Про це інформує CNN.

"Представники Північної Кореї несподівано заявили, що можуть скасувати зустріч Кім Чен Ина і Дональда Трампа, заплановану на 12 червня в Сінгапурі. Північна Корея також відклала й офіційні перемовини з Південною Кореєю, що мали відбутися 16 травня у демілітаризованій зоні у Пханмунджомі, заявивши, що спільні військові навчання її сусідки із США є "провокацією", - йдеться в повідомленні.

КНДР натиснула на гальма у мирному процесі й це не дивно. Погрози Кім Чен Ина є своєрідним тестом для Трампа: лідер КНДР намагається з'ясувати, що готовий зробити президент США, аби запобігти краху потенційного саміту та втілити свої мрії щодо ядерного роззброєння Північної Кореї. "Він намагається робити саме те, що до цього вдавалося його батьку та дідусю: видобути поступки, економічні та політичні вигоди, одночасно робити невеликі кроки назустріч або давати обіцянки, яких пізніше не дотримуватися", - зазначається у публікації.

Нагадаємо, 27 квітня лідер КНДР вперше за 65 років приїхав у Південну Корею. Кім Чен Ин та Мун Чже Ін провели зустріч у демілітаризованій зоні на кордоні двох держав. Сторони, зокрема, підписали декларацію про встановлення миру та припинення будь-яких ворожих дій один до одного. Крім того, було домовлено про повну денуклеаризацію Корейського півострова. Зустріч лідерів США і КНДР має відбутися 12 червня цього року.