Суд залишив без змін рішення щодо Ахмета Саітова (аудіо)

Суд залишив без змін рішення щодо Ахмета Саітова (аудіо)

Під нічним домашнім арештом залишається один із нападників на депутата Мустафу Найема — Ахмет Саітов. Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду попередньої інстанції і не задовольнив клопотання сторони звинувачення щодо тримання підозрюваного під вартою на час слідства.

Рішення суддів прокурор Олексій Лейтар коментувати відмовився. За словами сторони звинувачення, головними підставами для зміни запобіжного заходу на більш жорсткий є ризик переховування підозрюваного від слідства і можливості незаконного впливу на потерпілого.

Зокрема, йдеться про погрози, які, за словами прокурора Олексія Лейтара, надходили Мустафі Найему на електронну скриньку.  У коментарі журналістам прокурор відмовився розповісти про зміст цих погроз, посилаючись на таємницю слідства.

Прослухати

Адвокат підозрюваного Андрій Доманський каже, що погрози на адресу Мустафи Найема не пов'язані зі справою щодо побиття депутата. За його словами, сторона захисту задоволена відмовою суддів відправити під арешт Ахмета Саітова, хоча і їхнє клопотання про більш м'який запобіжний захід — особисте зобов'язання — судді залишили без задоволення.

Прослухати

Нагадаємо, 30-го квітня у столиці стався конфлікт біля Бесарабського ринку між нардепом Мустафою Найемом та чотирма молодиками. Депутата побили — йому зламали щелепу. Трьох нападників правоохоронці затримали, один виїхав за кордон.

На час слідства двом із нападників — Ахмету Саітову та Умолту Темебурлатову обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 23 години вечора до 6-ї ранку, ще одному — Магомеду-Аміну Саїтову - призначили цілодобовий домашній арешт. Їм інкримінують "хуліганство". Нападнику, який втік, заочно інкримінують "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості".

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!