Лідер Каталонії Кім Торра закликав Мадрид до діалогу

Лідер Каталонії Кім Торра закликав Мадрид до діалогу

На наступний день після обрання очільником уряду Каталонії Кім Торра провів зустріч у Берліні з Карлесом Пучдемоном. Політик закликав прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя до прямої зустрічі представників обох сторін.

Новообраний голова регіонального уряду Каталонії Жоакім (Кім) Торра закликав центральний уряд у Мадриді до діалогу та прямої зустрічі між представниками обох сторін. З такою заявою він виступив у вівторок, 15 травня, на спільній пресконференції з екс-лідером Каталонії Карлесом Пучдемоном у Берліні, передає Deutsche Welle.

На думку Торри, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой має запропонувати час і місце такої зустрічі. Водночас Торра закликав Рахоя нарешті прийняти результати грудневих виборів минулого року, під час яких більшість місць у регіональному парламенті здобули прихильники відділення Каталонії від Іспанії.

Голова каталонської адміністрації також звернувся до іспанського прем'єра із закликом якомога швидше припинити пряме управління регіоном із Мадрида.

Карлес Пучдемон, який перебуває у Берліні в очікуванні рішення щодо його екстрадиції до Іспанії, наголосив на важливості політичного розв'язання кризи. "Ми маємо розпочати переговори і знайти політичне рішення для цього політичного конфлікту", - наголосив Пучдемон.

Нагадаємо, 14 травня, парламент Каталонії з другої спроби обрав 55-річного Кіма Торру главою регіонального уряду. Уже наступного дня новий очільник регіону вирушив до Німеччини, де провів зустріч з Карлесом Пучдемоном.

Раніше, 10 травня, Пучдемон відмовився від претензій на крісло очільника уряду регіону та запропонував на цей пост кандидатуру Торри.