Зміна АТО на ООС не вплине на роботу спостерігачів ОБСЄ

Зміна АТО на ООС не вплине на роботу спостерігачів ОБСЄ

Зміна формату АТО на ООС не вплине на роботу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це заявив заступник голови СММ ОБСЄ Александер Хуг під час брифінгу в Краматорську, -  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зміна формату АТО на ООС не вплине на наш мандат, на його суть і положення. Це також не матиме жодного впливу на відповідальність та зобов'язання, передбачені Мінськими домовленостями, всі положення залишаються без змін. Ми наразі дуже ретельно здійснюємо моніторинг ситуації на місцях і фіксуватимемо, якщо будуть якісь зміни в плані впливу на життя місцевого населення. Напевно, зараз надто рано робити грунтовні оцінки з цього приводу", - зазначив він.

При цьому Хуг нагадав, що будь-які спроби обмежити роботу спостерігачів ОБСЄ знайдуть своє відображення у щоденних звітах СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про затвердження рішення РНБО "Про широкомасштабну антитерористичну операцію на території Донецької та Луганської областей", яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про зміну формату широкомасштабної антитерористичної операції, яка була запроваджена у 2014 році.

Глава держави також підписав наказ Верховного Головнокомандувача ЗСУ "Про початок операції Об'єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей".

Згідно з Наказом з 14.00 30 квітня 2018 року розпочати операцію Об'єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях, відповідно до плану операції Об'єднаних сил.