У Херсоні восени відбудеться фестиваль ленд-арту

У Херсоні восени відбудеться фестиваль ленд-арту

У Херсоні цієї осені відбудеться фестиваль ленд-арту "Херсон ленд-арт фест".

Про це поінформував представник херсонської громадської організації "Urban Re-Public" Олександр Семенченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми почали готувати фестиваль ленд-арту - "Херсон ленд-арт фест", який відбудеться восени цього року. Лендарт - це мистецтво інтеграції об'єктів в існуючий ландшафт, це об'єкти, які створені з природних матеріалів - ті ж гілки, коріння дерев, камінь, грунт. Мета фестивалю - підвищення рівня екологічної культури населення, популяризація цього напрямку мистецтва, і виявлення серед херсонців талановитих імен", - розповів Семенченко.

За його словами, основна локація херсонського фестивалю ленд-арту знаходитиметься в ботанічному саду Херсонського держуніверситету, і кілька локацій - в інших частинах міста.

Як він зазначив, захід відбудеться у вересні. "Але до вересня на базі ботанічного саду будуть проводитися майстер-класи з ленд-арту для дітей і дорослих", - повідомив Семенченко. На його думку, цей фестиваль залучить багато туристів у Херсон.

Що ж стосується подальшої долі виготовлених до цього фестивалю інсталяцій, то частина з них і надалі залишатимуться в ботанічному саду, а решта - стануть окрасою міських парків.