Столичні правоохоронці готуються до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА (аудіо)

Столичні правоохоронці готуються до фіналу Ліги чемпіонів УЄФА (аудіо)

На фінал Ліги чемпіонів УЄФА, який відбудеться на столичному НСК "Олімпійський" 26-го травня, прибудуть майже 30 тисяч іноземних вболівальників.

Про це сьогодні повідомив директор департаменту охорони кордону Дежприкордонслужби Юрій Гресько. За його словами, силовики готуються до посилених заходів безпеки.

Сьогодні керівництво усіх правоохоронних відомств для координації своєї роботи провело спільну нараду у столичному аеропорту "Бориспіль". Прикордонники продемонстрували на практиці готовність підрозділів до зустрічі вболівальників.

Як усе відбувалося, - бачила Тетяна Власенко:

"Силовики зі службовими собаками вгамовують заворушення, спровоковані футбольними вболівальниками під час проходження паспортного контролю у аеропорту. Серед футбольних фанатів виявлено іноземця з підробленими документами. Фани галасують, а прикордонники затримують порушника.

Нині - це вигадана ситуація. Прикордонники разом із поліцейськими, нацгвардійцями, демонструють журналістам, як вони відпрацьовують усі можливі варіанти розвитку подій, аби бути готовими до будь-яких інцидентів. У столичних аеропортах, на стадіоні, у фан-зонах на час проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА будуть посилені заходи безпеки, розповідає перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Наступне завдання — впоратися із напливом пасажирів. Аби на паспортному контролі не було величезних черг, працівникам столичних аеропортів допомагатимуть інспектори прикордонної служби. Паспортні дані вболівальників вони зчитуватимуть за допомогою невеликих переносних портативних пристроїв, розповідає заступник начальника відділення зв'язку Держприкордонслужби Михайло Літвін.

Нові технології дозволяють витрачати на проходження паспортного контролю однією людиною не більше 30 секунд. Пасажири інших рейсів не відчують дискомфорту, каже представник аеропорту "Бориспіль" Євгеній Дехне. За його словами, більшість вболівальників прибуде централізовано з квитками у обидва боки і без багажу — це одна із вимог аеропорту "Бориспіль"до закордонних організаторів поїздок, аби зняти зайве навантаження на стійки реєстрації. Це пришвидшить проходження формальних процедур в аеропорту.

Підтвердили нині свій приліт літаками понад 7 тисяч фанів футбольної команди "Реал-Мадрид". Ці дані ще не остаточні, бо турагенства і клуби лише почали продаж квитків, і англійських фанів "Ліверпуля" ми очікуємо нині понад 5 тисяч.

Фанів команд "Реалу" та "Мадриду" свідомо розділили по різних терміналах для проходження паспортного контролю, аби уникнути можливого напруження між вболівальниками".
 
Тетяна Власенко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!