У Києві проходили стажування діти із синдромом Дауна (аудіо)

У Києві проходили стажування діти із синдромом Дауна (аудіо)

День відкритих дверей відбувся сьогодні в одному з готелів столиці, де стажуються та в майбутньому можуть працювати люди із синдромом Дауна. 19 дітей засвоювали професії покоївок, офіціантів, вчилися працювати на кухні.

Докладніше - Віолетта Карлащук:

"Нарізати салати, готувати піцу, сервірувати стіл, а також прибирати готельні номери — цього навчалися учні 5-го, 6-го і 7-го класів однієї зі спеціалізованих шкіл столиці. Що найбільше сподобалось робити, - запитую у 14-ти річного Артема Музиченка.

Батько Артема Віталій Музиченко розповідає, що людям із синдромом дауна складно працевлаштуватися. Тому майбутній професії вони повинні вчитися із раннього дитинства, сказав Віталій Музиченко.

Освітня програма для дітей із особливими потребами передбачає трудове навчання, - розповідає вчитель однієї зі спеціалізованих шкіл Києва Віктор Чепурний. Діти можуть стажуватися в одному зі столичних готелів, супермаркеті, хлібопекарні, - говорить Віктор Чепурний.

Діти з синдромом Дауна працьовиті, наполегливі і комунікабельні, - каже президентка Благодійного фонду “Даун синдром” Олена Большанська. Тому, за її словами, такі діти зможуть найкраще реалізувати себе у професіях сфери послуг.

Олена Большанська пояснює, що методологія навчання створена з урахуванням досвіду освіти, соціалізації та працевлаштування людей з особливими потребами в Нідерландах".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!