Командування РФ на Донбасі стягує техніку з “парадів” на передову — штаб

Командування РФ на Донбасі стягує техніку з “парадів” на передову — штаб

Командування російських окупаційних військ на Донбасі нарощує можливості для активізації бойових дій проти підрозділів Об’єднаних сил.

Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО з посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"З цією метою військова техніка, у т.ч. заборонена Мінськими домовленостями, яку було продемонстровано противником у Донецьку й Луганську під час так званих парадів 9 травня ц.р., в нічний час приховано переміщується на передові позиції з’єднань і частин т.зв. 1 та 2 АК окупантів", - йдеться у повідомленні.
Читайте також: ООС: на Донецькому напрямку 35 прицільних обстрілів, на Луганському - 20.

Окрім цього, російськими окупаційними адміністраціями здійснюється примусове залучення місцевих мешканців, які перебувають на мобілізаційному обліку, до участі у так званих офіційних травневих святкових заходах квазіреспублік. Зокрема, до "міських виконавчих комітетів" доведено розпорядження щодо примусового залучення населення окупованих територій у Донецькій та Луганській областях до "святкування днів республік" 11 та 12 травня ц.р. відповідно.