Стаціонарні блокпости на Донбасі зменшать та створять понад 100 додаткових патрулів

Стаціонарні блокпости на Донбасі зменшать та створять понад 100 додаткових патрулів

Кількість стаціонарних блокпостів у Донецькій і Луганській областях буде зменшено, а решту переобладнають у додаткові патрулі.
 
Про це повідомив під час робочої наради в м. Бахмуті (Донецька обл.) щодо взаємодії поліцейських підрозділів у рамках Операції об'єднаних сил заступник глави Національної поліції України Костянтин Бушуєв, - передає "Інтерфакс-Україна".
 
"Блокпости на Донеччині та Луганщині будуть повністю переобладнані. Кількість стаціонарних блокпостів на сході країни буде зменшено. Разом з тим створюються 106 додаткових патрулів. Це допоможе збільшити поліцейську присутність у віддалених населених пунктах", - наводить слова К.Бушуєва прес-служба Нацполіції в сторінці відомства в соцмережі Фейсбук в четвер увечері.
 
Разом з тим, в розміщеному на сайті МВС України в п'ятницю вранці повідомленні наголошується, що під час наради в Бахмуті К.Бушуєв обговорив з керівниками поліції Донецької і Луганської областей та доданих сил з різних регіонів країни переформатування роботи блокпостів, а також порядок несення служби в ООС батальйонами поліції особливого призначення.
 
"Всі блокпости, які увійшли до системи нової дислокації, в плановому порядку будуть переобладнані. На них повинні бути забезпечені належні умови для пропускного режиму і несення служби. Крім того, особовий склад, який несе службу на блокпостах, пройде спеціальну підготовку", - зазначив заступник керівника Нацполіціі.
 
Першими, вже в наступному місяці, будуть переобладнані два блокпости в Донецькій області - в Покровському і Слов'янському районі.
 
За рахунок скорочення блокпостів буде створено 68 піших і 38 автопатрулів, які нестимуть службу в зоні безпеки. Вони будуть виконувати як військові, так і цивільні завдання.
 
"Ми зможемо збільшити щільність загонів, підвищити оперативність реагування на зміни в оперативній ситуації, протиправні прояви. Зокрема, краще протидіяти витоку зброї в мирні регіони і надавати якісні поліцейські послуги навіть у віддалених населених пунктах", - підкреслив К.Бушуєв.
 
На блокпостах і в додаткових нарядах нестимуть службу додані сили спільно з місцевими поліцейськими. Заступник керівника Нацполіції наголосив на необхідності посилення взаємодії між підрозділами.