Порошенко, Путін, Меркель та Макрон можуть провести зустріч

Порошенко, Путін, Меркель та Макрон можуть провести зустріч

Зустріч "нормандської четвірки" на рівні лідерів Німеччини, Франції, України та Росії може незабаром відбутися у Парижі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції в німецькому Аахені після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє ЄП.

"18 і 23 травня відбудуться зустрічі з Путіним у Ангели Меркель та Еммануеля Макрона і ми чітко узгодили ті кроки, які ми маємо зробити, щоб найближчим часом провести засідання у нормандському форматі. Найбільш вірогідно, зустріч може відбутися в Парижі і ми чекаємо для того, щоб якісно підготувати її порядок денний", - сказав Порошенко.

Раніше посли Німеччини і Франції в Україні заявили, що в переговорах з питання "дорожньої карти" імплементації Мінських угод зберігаються базові розбіжності з Росією, а узгодженого тексту немає.

Зазначимо, що у лютому на полях Мюнхенської конференції з безпеки була запланована зустріч глав МЗС країн "нормандського формату", але вона не відбулася. Згодом з'ясувалося, що зустріч не відбулася через те, що у російської сторони не знайшлося для цього вільного часу.