Уперше на Книжковому Арсеналі працюватиме виїзна студія Українського радіо

Уперше на Книжковому Арсеналі працюватиме виїзна студія Українського радіо

З  30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі на VІII Міжнародному фестивалі "Книжковий Арсенал" працюватиме виїзна студія, з якої декілька годин на день мовитиме Українське радіо "Культура". На другому поверсі неподалік від сцени "Сфера" всі п’ять фестивальних днів працюватиме локація, з якої відбуватимуться ефіри наживо.

"Цей досвід є унікальним для радіо "Культура", оскільки ми не лише транслюватимемо подію наживо, а й створюватимемо власний продукт –   програми інтерв’ю. Частину ефірів можна буде почути також на хвилях Першого каналу Українського радіо та побачити на телеканалі UA: Культура", – підкреслила продюсерка каналу "Культура" Ірина Славінська.

Присутність наживо на фестивалі команди радійників суспільного відкриває можливості для оперативнішої реакції на те, що відбувається. Особливі сподівання також на відгуки публіки, тому на Українському радіо "Культура" вже готові приймати запитання у вайбері.

"Почути найвідоміших письменників, поставити їм запитання, зачепити найрезонансніші літературні та мистецькі теми року будуть у прямому ефірі топові ведучі радіо "Культура" на "Книжковому арсеналі". Крім того, Суспільне радіо виходить за межі студії. Будь-який відвідувач фестивалю зможе поспостерігати за роботою ведучих наживо", –   зазначив генпродюсер Українського радіо Дмитро Хоркін.

Ведучими радіоефірів, які звучатимуть з Книжкового Арсеналу, стануть журналісти, котрі спеціалізуються на мистецькій тематиці взагалі та літературній, зокрема. Серед них є письменниці та письменник  – Олена Гусейнова, Леся Воронина та Павло Вольвач. Також наживо працюватимуть двоє ведучих ранкових ефірів, які мають авторські програми, зокрема і з мистецької тематики – Василь Шандро та Андрій Любіч.

"Родзинкою стануть дві години ефіру, що їх проведуть колеги з музичної редакції: таким чином матимемо нагоду подивитися на головну літературну подію року з більш музичного ракурсу. Дуже важливим досвідом для всієї команди Суспільного мовлення є те, що над програмою нашого майданчику разом працюють редакції радіо "Культура" та телеканал UA: Культура,   – зазначила продюсерка радіо "Культура" Ірина Славінська.

У вечір відкриття "Книжкового Арсеналу" ефір проведе продюсерка Українського радіо "Культура" Ірина Славінська.