Генсек ООН засмучений рішенням США щодо Ірану

Генсек ООН засмучений рішенням США щодо Ірану

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що вкрай засмучений рішенням США вийти з числа учасників Спільного плану дій з іранської ядерної програми і повернутися до режиму санкцій щодо Тегерана.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Я глибоко занепокоєний сьогоднішнім повідомленням про те, що Сполучені Штати вийшли зі Спільного всеосяжного плану дій і мають намір відновити запровадження санкцій", - йдеться у заяві, з якою від імені глави ООН виступив його прес-секретар.

Глава ООН заявив, що Спільний всеосяжний план дій - найважливіше досягнення у сфері нерозповсюдження ядерної зброї і дипломатії, а також важливий внесок у забезпечення регіонального і міжнародного миру й безпеки. Антоніу Гутерріш закликав усі сторони цієї угоди дотримуватися своїх зобов'язань.

Нагадаємо, спільний всеосяжний план дій з іранської ядерної програми був прийнятий 14 липня 2015 року. Крім Ірану, документ підписали Європейський Союз, Велика Британія, Німеччина, Китай, Росія, США і Франція. В обмін на виконання вимог угоди з Ірану було знято санкції.