Експерт Віктор Савінок: "Завдяки "культурі поразки" Німеччина стала одним із лідерів миротворчого руху та міжнародної допомоги"

Експерт Віктор Савінок: "Завдяки "культурі поразки" Німеччина стала одним із лідерів миротворчого руху та міжнародної допомоги"

Про візит Президента Петра Порошенка до Німеччини, який відбудеться сьогодні 9 травня, розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" експерт-міжнародник Віктор Савінок:
 
"Президент Порошенко вже не вперше буде в Аахені. Він відвідував це місто в 2015 році. І на цій зустрічі будуть обговорюватися безпекові питання в першу чергу, пов'язані з тим, як просуватиметься мирний процес на сході України. Цього разу на зустріч не запрошений Володимир Путін, в зв'язку з тим, що Росія залучена в справу отруєння Сергія Скрипаля та його доньки у Великій Британії.
 
З одного боку, Німеччина змінила сама себе, з іншого - не треба недооцінювати ролі західних союзників, які багато в чому сприяли становленню в Німеччині "культури поразки", як німці самі кажуть. Це досягалося інколи навіть репресивними методами з боку союзників. Також зіграв роль курс першого канцлера Німеччини Конрада Аденауера на інтеграцію до трансатлантичних структур.  Сформувалася "культура поразки",  в результаті чого Німеччина зараз є одним із лідерів у світовому миротворчому русі та в наданні міжнародної допомоги розвитку".
 
 

Слухайте програму "Сьогодні. Зранку" по буднях з 8.00 до 10.20!