Одну із підозрюваних у нападі на Дмитра Вербича взяли під варту (аудіо)

Одну із підозрюваних у нападі на Дмитра Вербича взяли під варту (аудіо)

Одну із підозрюваних у нападі на бійця АТО Дмитра Вербича Катерину Лапінську взяли під варту на 30 діб. Вона перебуватиме під арештом до 5 червня без можливості внесення застави.

Таке рішення ухвалив сьогодні Подільський районний суд. Як повідомив суддя Володимир Гребенюк, захист це рішення може оскаржити протягом п'яти днів в Апеляційному суді.

Докладніше — Віолетта Карлащук:

"Сторона звинувачення вимагала арешту Катерини Лапінської на 60 діб без права на заставу. Як повідомив під час судового засідання прокурор Київської прокуратури Станіслав Петренко, підозрювана разом із групою осіб вчинила злочин, який передбачає покарання від 3 до 7 років позбавлення волі. За його словами, слідство встановило, що під час нападу на колишнього учасника АТО Дмитра Вербича, підозрювана була у балаклаві та знімала все на телефон. Потім Катерина Лапінська виїхала з Києва, знищила одяг та сім-карту з телефона та змінила колір волосся, - говорить Станіслав Петренко.

Катерині Лапінській достатньо запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, — сказав адвокат Володимир Пучков. Його підзахисна, каже він, співпрацює зі слідством і надала всі необхідні докази. Катерина Лапінська повідомила суду, що є інвалідом першої групи і у неї трансплантована нирка. Вона також розповіла про своє одруження з громадянином Росії і плани щодо розлучення. Каже, у вчиненому — кається.

Нагадаю, другого травня у середмісті Києва п’ятеро осіб із прихованими під балаклавами обличчями напали на колишнього бійця АТО Дмитра Вербича та поранили його ножем".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!