ООС: за добу знешкоджено шістьох бойовиків і БМП

ООС: за добу знешкоджено шістьох бойовиків і БМП

Минулої доби підрозділи Об'єднаних сил під час бойових зіткнень убили одного бойовика, ще п'ятеро поранено. Також знищено одну БМП російсько-окупаційних військ.

Про це заявив під час брифінгу в Краматорську начальник штабу - перший заступник командувача Об'єднаних сил генерал-майор Валерій Залужний, повідомляє прес-центр ООС.

"За даними розвідки, в ході бойових зіткнень за вчорашню добу одного бойовика знищено, п'ятеро поранено. Також  під час бою було знищено одну бойову машину піхоти російсько-окупаційних військ", - сказав він.

Начальник штабу Об'єднаних сил уточнив, що противник зазнав втрат на Світлодарському та Маріупольському напрямках.

За його словами, впродовж минулої доби, 7 травня, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася напруженою. Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Кримське, Попасна, Новотошківське, Луганське, Авдіївка, Широкине. Противник 15 разів застосовував заборонене озброєння.

Незважаючи на зусилля, які прикладає Спільний центр з контролю та координації з питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), противник продовжив обстріли населеного пункту Зайцеве. Тільки впродовж минулого дня у Зайцевому зафіксовано 27 розривів гарматних снарядів.

"У порівнянні з минулою добою, внаслідок активної протидії підрозділів Об'єднаних сил, окупанти значно зменшили кількість прицільних обстрілів", - заявив Залужний.

Усього за минулу добу ворог 58 разів вдавався до активних дій та обстрілів українських позицій. Двох українських захисників було доставлено до шпиталю з легкими пораненнями.