Одного з керівників ДМС підозрюють у продажі українських паспортів іноземцям

Одного з керівників ДМС підозрюють у продажі українських паспортів іноземцям

Головне управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України з грудня 2017 року по квітень 2018 року зафіксувало неодноразові факти отримання одним із високопоставлених чиновників Державної міграційної служби (ДМС) коштів за надання громадянства України іноземцям, зокрема громадянам РФ.

Про це повідомив перший заступник глави СБУ Павло Демчина, - інформує "Інтерфакс-Україна".

"Найближчими днями ви дізнаєтеся про підозру одному з високопоставлених чиновників Державної міграційної служби, який за гроші продавав українські паспорти іноземним громадянам. На цей час ця людина звільнилася за власним бажанням", - сказав він журналістам у Києві в понеділок.

За його словами, 12-13 квітня поточного року Головне управління (Главк "К") провело низку слідчих дій, вилучило значні суми готівки та матеріали набуття іноземцем громадянства України за територіальним походженням.

П.Демчина уточнив, що "послуга" надання громадянства України коштувала від $3 до $5 тис.

Перший заступник глави СБУ також зазначив, що з набуттям чинності безвізовим режимом з ЄС у 2017 році виник підвищений попит на біометричні паспорти, який привів до черг щодо їх оформлення та видачі й посилив корупційні ризики в діяльності працівників ДМС.

Як повідомлялося, 13 квітня міністр внутрішніх справ прийняв відставку заступника голови ДМС Тетяни Нікітіної, яка обіймала цю посаду з квітня 2014 року, а 18 квітня уряд звільнив її з посади за угодою сторін.