Уряд Росії пішов у відставку

Уряд Росії пішов у відставку

Уряд Росії на чолі з Дмитром Медведєвим пішов у відставку у зв'язку з початком нового президентського терміну Володимира Путіна,

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Заява про відставку прем'єр-міністра і Кабміну подана відповідно до Конституції РФ після інавгурації глави держави.

Очікується, найближчим часом Путін назве ім'я нового прем'єр-міністра РФ.

Агентство нагадало, що шість років тому ім'я кандидата на посаду глави уряду було названо Путіним менш ніж через дві години після інавгурації.

У понеділок, 7 травня, Володимир Путін учетверте склав присягу президента РФ.Церемонія інавгурації відбулася у Великому Кремлівському палаці, керувати Росією він буде наступні шість років.

5 травня у понад 80 містах Росії проходили мітинги в зв'язку з четвертою інавгурацією президента Путіна під лозунгом "Він нам не цар". Рух ініціював опозиціонер Олексій Навальний, якого затримали майже одразу після появи на мітингу, проте пізніше відпустили.

За приблизними підрахунками по всій Росії затримали близько 1600 осіб.

18 березня в Росії відбулись вибори президента. За підсумками підрахунку даних 99,5% протоколів дільничних виборчкомів, Путін набрав 76,65% голосів. Таким чином, Путін обійматиме свою посаду ще 6 років.

Вибори були проведені також на окупованій території Криму.

Україна звернулася до світу з проханням не визнавати результатів голосування на півострові. Президент України Петро Порошенко назвав вибори в окупованому Криму грубим порушенням міжнародного права та закликав  посилити санкційний тиск на Кремль.