Прокуратура повідомила про підозру жінці, яка напала на учасника АТО

Прокуратура повідомила про підозру жінці, яка напала на учасника АТО

Київська місцева прокуратура № 7 повідомила про підозру жінці, яка в групі з іншими зловмисниками напала на учасника бойових дій на Донбасі, захисника Донецького аеропорту Дмитра Вербича у Києві 2 травня.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, - інформує "Уніан".

"7 травня, Київською місцевою прокуратурою № 7 повідомлено про підозру 25-річній жінці, яка у групі з іншими зловмисниками вчинила напад на учасника АТО у Києві на Подолі 2 травня", - йдеться в повідомленні. Зазначається, шо співробітники Служби безпеки України затримали її у Харкові. Дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

На даний час готується клопотання про обрання їй запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Слідчі дії тривають, встановлюються інші учасники злочинної групи.

Нагадаємо, увечері 2 травня в Києві на вулиці Костянтинівській стався напад на учасника АТО Вербича. Потерпілий йшов вулицею і відчув удар у спину. Повернувшись, він побачив трьох хлопців і двох дівчат, які були одягнені в маски. Зловмисники накинулися на ветерана АТО, внаслідок чого він отримав колото-різане поранення спини. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 296 КК України.

7 травня СБУ встановила, що організатором нападу на учасника бойових дій на Донбасі Вербича є громадянин Росії.