В Україні неприпустимі ксенофобські та антисемітські заяви

В Україні неприпустимі ксенофобські та антисемітські заяви

Особливо з боку учасників війни за незалежність нашої держави, адже такі гучні заяви є небезпечними і лише шкодять суспільству.

Про це заявив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

"В країні, яка обстоює свою свободу у війні, ксенофобські та антисемітські заяви чи вияви - не лише огидні, а й небезпечні. Особливо озвучені учасниками цієї війни з нашого боку. Бо вони кидають тінь на інших борців за свободу і служать дискредитації самої ідеї боротьби", - наголосив він.

Нагадаємо, 2 травня під час Маршу націоналістів в Одесі лідер місцевого "Правого сектору" Тетяна Сойкіна виступила з гучною промовою, яка містила антисемітські гасла. Вона заявила, що "Україна буде належати українцям, а не "жидам".

Такі висловлювання викликали хвилю обурення. Зокрема, Президент України Петро Порошенко заявив, що засуджує та вважає неприпустимими будь-які прояви нетерпимості та антисемітизму, а українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в суспільстві.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція Одеси відкрила кримінальне провадження за статтею "порушення расової, національної рівноправності громадян" через публічні заклики до порушення расової і національної рівноправності людей.

Тим часом, очільниця "Правого сектора" на Одещині Тетяна Сойкіна попросила вибачення за свою скандальну антисемітську заяву, зроблену під час "Маршу українського порядку" в Одесі. Про це свідчить Facebook-допис Сойкіної.