У США зазначають: світ повернувся в епоху змагання наддержав

У США зазначають: світ повернувся в епоху змагання наддержав

Військово-морський флот США, майже через 7 років після розформування, відновлює свій Другий флот, відповідальний за Північний Атлантичний океан.

Причина - агресивна поведінка з боку Росії у світі, повідомляє "Reuters".

"Другий флот здійснюватиме оперативні та адміністративні повноваження з призначенням суден, літаків і десантів на східному й у північному узбережжі Атлантичного океану", - заявив головком американського флоту адмірал Джон Річардсон.

За його словами, стратегія національної оборони США дає зрозуміти, що "ми повернулися в епоху змагання наддержав, оскільки сфера безпеки продовжує ставати все більш складною і ставить перед нами все більше викликів".

Команда, яка базуватиметься в Норфолку, штат Вірджинія, спочатку складатиметься з 15 співробітників і в кінцевому підсумку зросте до понад 200 осіб. Хто командуватиме Другим флотом наразі невідомо.

Нагадаємо, Другий флот був розформований у 2011 році з міркувань економії і організаційної структури. З того часу Росія стала наполегливішою та демонструє свою військову силу в конфліктах, як, наприклад, в Україні та Сирії, збільшуючи напруженість між Вашингтоном і Москвою.