Бойовики ОРДЛО вимагають обміняти 80 злочинців на 15 українських заручників

Бойовики ОРДЛО вимагають обміняти 80 злочинців на 15 українських заручників

Чергова зустріч Тристоронньої контактної групи у Мінську виявилася безрезультатною, зокрема українські представники так і не почули відповіді від делегації РФ на пропозицію передати їм 23-х росіян-злочинців.

Про це у Facebook написала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Сьогодні в гуманітарній групі у Мінську українську сторону представляли експерти з МінТОТ і СБУ, я була з колегами на дистанційному зв‘язку. Як поінформували мене колеги за підсумками, зустріч була, на жаль, безрезультатною. Ми так і не почули відповіді від представників РФ на пропозицію передати їм 23-х росіян, засуджених за злочини перед українською державою задля звільнення українців-політв‘язнів Кремля", - написала Ірина Геращенко.

Натомість представники ОРДЛО, повністю контрольовані РФ, включають цих росіян у списки "ополчєнцев", вимагають від української сторони негайного звільнення беркутівців, терористів, вимагають передати їм понад 80 злочинців і говорять, що віддадуть не більше 15 українців.

"Проблемою залишається відсутність інформації про багатьох заручників, їх просто ховають по тюрмам і не дають нам жодного підтвердження їх утримання", - написала перший віце-спікер. За її словами, також немає прогресу в питанні пошуку зниклих безвісти, росіяни категорично відмовляються створювати механізм з Червоним Хрестом для пошуку зниклих.