США заморозили фінансування сирійських "Білих шоломів"

США заморозили фінансування сирійських "Білих шоломів"

США призупинили фінансове забезпечення сирійської гуманітарної організації "Білі шоломи".

Про це повідомила DW.

Зазначається, що на даний момент Держдепартамент США перебуває у процесі активного розгляду питання щодо подальшої фінансової підтримки організації. Формального повідомлення про призупинення допомоги від Вашингтона "Білі шоломи" поки що не отримували. Водночас фактично представники організації в Сирії з деяких пір перестали отримувати гроші зі США. За даними американського телеканалу, внесок Вашингтона становить близько третини бюджету "Білих шоломів".

"Це дуже тривожний розвиток подій. У результаті це матиме негативний вплив на можливість гуманітарних працівників рятувати життя", - заявив лідер "Білих шоломів" Райєд Салех. За його словами, під час зустрічі співробітників організації з представниками Держдепу в березні ще не було жодних натяків на припинення підтримки". "Були навіть висловлювання високопоставлених чиновників про довгострокові зобов'язання аж до 2020 року", - додав він.

"Білі шоломи", також відомі як "Сирійська громадянська оборона" - сирійська волонтерська організація, яка рятує людей на території Сирії, підконтрольній повстанцям. Вона нараховує близько 3000 добровольців. За даними самої організації, її волонтерам вдалося врятувати понад 70 000 осіб.