Україна закликала ООН виключити зі звітів Росії щодо клімату дані про Крим

Україна закликала ООН виключити зі звітів Росії щодо клімату дані про Крим

Українська делегація на конференції про кліматичні зміни в Бонні закликала ООН виключити з російських звітів дані про анексований Крим.
 
Про це інформує портал Climate Home News.
 
Як повідомляється, українські делегати звинуватили Росію і ООН в порушенні міжнародних норм шляхом публікації кліматичних звітів, що включають дані по парниковим газам із Кримського півострова.
 
"Ми просимо секретаріат (ООН) не розміщувати на своєму веб-сайті будь-які документи, що можуть бути витлумачені, як визнання якої-небудь зміни статусу (Криму)", - цитує портал представника України.
 
Українська сторона була підтримана заявами США, Австралії і Канади.
 
Делегація України зазначила, що наявність документів, що наразі доступні на порталі ООН, "слід розглядати, як подальше порушення суверенітету і територіальної цілісності України, а також порушення основних норм і принципів міжнародного права". У свою чергу, російська делегація звинуватила Україну в "політизації роботи" в рамках конвенції ООН про зміну клімату.
 
Climate Home News повідомляє, що не отримали в ООН відповіді на питання про те, чи планують там реагувати на українську скаргу.