Подорожі Європою не будуть безкоштовними для українців

Подорожі Європою не будуть безкоштовними для українців

Українські туристи, які збираються у подорож Європою в рамках безвізового режиму оформлятимуть спецдозвіл, за який доведеться заплатити.

Про це повідомляється на сайті Ради Євросоюзу.

"Жителям третіх країн, зокрема і українцям з біометричними паспортами, перед поїздкою потрібно буде пройти перевірку, метою якої є сприяння підвищенню внутрішньої безпеки та запобігання нелегальній імміграції, а також зменшення затримок на кордонах. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через Інтернет. Вартість такого документа становитиме 7 євро", - йдеться у повідомленні.

Цю інформацію перевірятимуть за базами даних ЄС та Інтерполу. Якщо заборон чи зауважень не буде, то турист отримає дозвіл на в’їзд у Шенгенську зону. Якщо виникнуть підозри або інформація потребуватиме додаткового аналізу, то заявка оброблятиметься вручну компетентними органами. Термін розгляду інформації з винесенням відповідного рішення не  перевищуватиме 96 годин.

Додамо, дозвіл не буде стовідсотковою гарантією на в’їзд до Європи. Остаточне рішення залишається за прикордонниками. Дозвіл на в'їзд діятиме 3 роки або до закінчення терміну дії закордонного паспорта чи іншого документа, зареєстрованого при оформленні заявки.

Для того, щоб нові правила набули чинності, їх ще повинен підтримати Європарламент і затвердити Рада ЄС.

Нагадаємо, 4 квітня Президент Петро Порошенко заявив, що майже 500 тисяч українців скористалися безвізовим режимом із початку його дії.