Протитанкові "Javelin" вже в Україні

Протитанкові "Javelin" вже в Україні

США передали Україні системи протитанкової оборони "Javelin".

Цю інформацію "Голосу Америки" підтвердили у Державному Департаменті США.

Отож, 2 травня ЗСУ розпочнуть працювати з комплексами "Javelin", заявив міністр оборони країни Степан Полторак у Facebook.

"Вдячний Президенту України за титанічні зусилля для отримання протитанкових комплексів "Javelin" та президенту США Дональду Трампу за позитивне рішення, яке дозволило суттєво підвищити обороноздатність України та забезпечити українських військовослужбовців сучасним озброєнням", - написав він.

За його словами це рішення дасть можливість приступити від теоретичної до практичної підготовки наших розрахунків "Javelin", які розпочнуться 2 травня на базі навчальних центрів Збройних Сил України, та створити потужний протитанковий резерв.

У Держдепі США заявили про готовність надати Україні оборонне озброєння. Водночас американські ЗМІ заявили, що США стурбовані можливим потраплянням наданої Україні зброї до бойовиків.

Нагадаємо, наприкінці січня США розпочали підготовку до передачі Україні "Javelin". У березні Держдепартамент США схвалив пропонований продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок "Javelin" на $47 мільйонів. Глава української держави підтвердив остаточний продаж ракетних комплексів від США Україні.