У Москві відбувається мітинг на підтримку Telegram

У Москві відбувається мітинг на підтримку Telegram

За даними незалежних аудиторів, на мітинг на цей момент прийшли близько 6,8 тисячі осіб.
 
У Москві в понеділок відбувається мітинг протесту проти заборони в Росії месенджера Telegram, повідомляє "Радіо Свобода".
 
Мітинг триває на проспекті Сахарова, де влада Москви погодила акцію за участю п'яти тисяч людей.
 
За даними незалежних аудиторів, на мітинг до теперішнього моменту прийшло близько 6,8 тисяч осіб. У людей в руках прапори і плакати на захист Telegram і проти "Роскомнагляду".
 
На підтримку акції виступив також опозиціонер Олексій Навальний і сам прийшов на мітинг. 
 
Нагадаємо, 6 квітня "Роскомнагляд" подав позов про блокування Telegram на території РФ. За два дні до цього, 4 квітня, закінчився термін дії ультиматуму, висунутого "Роскомнаглядом" до Telegram. "Роскомнагляд" пригрозив судом, якщо Telegram не передасть ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. 13 квітня Таганський суд Москви ухвалив задовольнити позов "Роскомнагляду" і заблокувати месенджер Telegram на території Росії. 
 
Санкції пов'язані зі змінами до Закону "Про персональні дані", які набули чинності в Росії 1 вересня 2015 року. Закон зобов'язує як російські, так і іноземні компанії здійснювати зберігання персональних даних росіян на території РФ. У середині листопада 2016 року в реєстр порушників прав суб'єктів персональних даних була внесена соцмережа LinkedIn. Навесні 2017 року "Роскомнагляд" заблокував мессенджери BlackBerry Messenger, Imo і Line, а також аудіовізуальний чат Vchat. 
 
Зазначимо, саме Павло Дуров є творцем Telegram, месенджер був презентований у серпні 2013 року.