Удавані поліцейські грабували іноземців у Києві

Удавані поліцейські грабували іноземців у Києві

Співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції затримали групу осіб, до складу якої входили двоє чоловіків та жінка, які грабували іноземців під виглядом поліцейських. 
 
Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.
 
"Зловмисники працювали за схемою: дівчина знайомилася із іноземцями, відпочивала в розважальних закладах. Потім вона призначала зустрічі в орендованих квартирах. Коли іноземці залишалися з нею наодинці, у помешкання вривалися її спільники, які використовували форму працівників поліції", - передає прес-служба начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенко.
 
Чоловіки - 41-річний та 49-річний громадяни іншої держави, раніше судимі за крадіжки. 30-річна киянка раніше у поле зору правоохоронців не потрапляла. У помешканні одного з підозрюваних проведено обшук, під час якого слідчі виявили та вилучили формений одяг поліцейських, муляжі пістолетів та рації.
 
"Вони чинили моральний тиск, погрожували іноземцям кримінальною відповідальністю, а відтак вимагали гроші, відбирали цінні речі, забирали і використовували кредитні банківські картки. Їх затримали і тепер підозрюють у скоєнні чотирьох аналогічних злочинів", - розповів Андрій Крищенко.
 
Слідчим відділом Шевченківського управління поліції за фактом останнього злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 ("Грабіж") Кримінального кодексу України. Затриманим оголошена підозра. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі. Після проведення розслідування можлива додаткова правова кваліфікація їх дій.