У Саудівській Аравії збудують "Кіддія-сіті"

У Саудівській Аравії збудують "Кіддія-сіті"

Король Саудівської Аравії Салман узяв участь у церемонії закладання першого каменя на місці спорудження "міста розваг", що в майбутньому має скласти конкуренцію Діснейленду. 
 
Про це повідомляє DW.
 
"Проект "Кіддія-сіті" за 40 кілометрів на південний захід від Ер-Ріяда має на меті створення парку, який зможе позмагатися зі славнозвісним Діснейлендом", - йдеться у повідомленні. 
 
Площа майбутнього "міста розваг" - 334 квадратні кілометри, що у два з половиною рази більше за парк "Дісней Ворлд" в американському Орландо. Під час першої черги будівництва, яка має завершитися у 2022 році, спорудять район сафарі, гоночні траси і кілька тематичних парків. На відкритті очікують 1,5 мільйона гостей.
 
За даними місцевих ЗМІ, лише інфраструктурні витрати на "місто розваг" становитимуть до 30 мільярдів ріалів (близько 8 мільярдів доларів США). А зведення різних споруд та атракціонів коштуватиме ще кілька десятків мільярдів доларів. 
 
До 2030 року розраховують на 17 мільйонів відвідувачів "міста розваг".
 
Зазначимо, "Кіддія-сіті" - частина стратегії диверсифікації економіки країни Vision 2030, започаткованої кронцпринцом Мохаммедом бін Салманом з огляду на суттєве скорочення надходжень до бюджету, зумовлене зниженням цін на нафту.
 
Стратегія диверсифікації передбачає, зокрема, спорудження NEOM - центру високих технологій, який має позмагатися із американською Кремнієвою долиною, - та курорту на березі Червоного моря.