Fitch Ratings оновило кредитні рейтинги України

Fitch Ratings оновило кредитні рейтинги України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові суверенні рейтинги дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і місцевій валюті на рівні "B-" з прогнозом рейтингів "стабільний".

Про це сказано в прес-релізі, опублікованому на сайті агентства, пише 112.ua

Крім того, короткострокові РДЕ в іноземній і місцевій валюті підтверджені на рівні "B", "країнова стеля" (ризик обмеження переказу іноземної валюти за кордон та конвертованості валюти урядом рейтингуємої країни) підтверджений на рівні "B",

Рейтинг довгострокових випусків пріоритетних незабезпечених облігацій України підтверджений на рівні "B-", короткострокових пріоритетних незабезпечених облігацій в національній валюті – на рівні "B".

"Незважаючи на значний прогрес в області макростабілізації, енергетики, пенсій та боротьби з корупцією, політичні ризики для порядку денного реформ пов'язані з роздробленими політичними силами, зростанням популістських голосів і повільним відновленням після глибокої кризи. Президентські і парламентські вибори заплановані на 2019 рік, що збільшить політичну вартість реформ", - сказано в прес-релізі.