Британія відмовилась визнавати російські дипломи

Британія відмовилась визнавати російські дипломи

Велика Британія заблокувала укладення угоди з Росією про взаємне визнання документів про освіту.

Про це повідомляє Главком.

Посольство пояснило ситуацію "антиросійською кампанією" на тлі погіршення відносин між двома країнами. У повідомленні стверджується, що ті, хто продовжує вчитися, розповідають, що в англійських школах проходять "політизовані опитування і антиросійські висловлювання педагогів, що не робить навчання комфортним для російських учнів".

У відомстві впевнені, що на ситуації з освітою у Великобританії негативно позначається "нерозумна політика уряду консерваторів". У посольстві нагадали, що Лондону ще "належить підраховувати збитки" від Брексіту.

Раніше газета The Telegraph повідомила про значне зниження кількості учнів з Росії в британських приватних школах за останні два роки. Видання посилалося на дані Союзу незалежних шкіл Британії (ISC). У 2015 році в приватних британських навчальних закладах навчалися 2795 учнів з Росії, до 2018 року їх число скоротилося до 1699, майже на 40%.

Нагадаємо, генпрокурор Російської Федерації Юрій Чайка вимагає від Великої Британії повернути до Росії понад 500 мільярдів рублів (це приблизно 8 мільярдів 620 мільйонів доларів США), виведених туди громадянами Росії, які ховаються від російського правосуддя.