Названо найщасливішу і найнещаснішу нації ЄС

Названо найщасливішу і найнещаснішу нації ЄС

Найщасливіша країна ЄС, де живуть найздоровіші люди, знаходиться у Західній Європі – це Ірландія.

Саме такими себе відчувають самі її жителі, свідчать результати соцопитування "Євробарометр" №471, проведеного на замовлення Єврокомісії з 2 по 11 грудня 2017 року.

Найнещаснішою нацією виявилися жителі Румунії. Всього у 28 країнах-членах ЄС опитали 28031 чоловік.

97% опитаних ірландців вважають себе щасливими: це найвищий показник в ЄС (середній показник – близько 83%). Ірландія також лідирує в категорії відчуття здоров’я: 92% респондентів заявили, що цілком здорові (середній показник в ЄС – 78%).

Найбільш нещасливими себе відчувають румуни – тільки 59% опитаних з цієї країни вважають себе задоволеними життям, а найбільш хворими – латвійці: всього 14% опитаних у Латвії заявили, що відчувають себе чудово.

Соціологи стверджують, що більшість жителів ЄС вважають своє життя як мінімум непоганим, і говорять про рівні можливості для всіх. При цьому серед країн по другому пункту є чималі відмінності: якщо 81% датчан вірять, що мають рівні можливості, то лише 18% греків з ними у цьому солідарні.

Згідно з результатами опитування, більшість жителів ЄС (84%) вважають різницю у доходах занадто великою. Особливо високий цей показник у Португалії (96%) і ФРН (92%), а найнижчий – у Нідерландах (59%). У всіх країнах ЄС, окрім Данії, більше 60% опитаних впевнені – влада повинна щось зробити з цього приводу.

47% європейців вважають, що глобалізація – це добре, з ними не згодні 21% опитаних. 39% респондентів у ЄС вважають приплив мігрантів в їх країни позитивним моментом, а 33% – негативним.