"Антонов" готовий забезпечити потреби НАТО у вантажоперевезеннях

"Антонов" готовий забезпечити потреби НАТО у вантажоперевезеннях

Українське держпідприємство "Антонов" може повністю забезпечувати потреби країн НАТО у стратегічних перевезеннях і після виходу з програми SALIS (Strategic Airlift International Solution) російського учасника проекту.

Для підтвердження і демонстрації такої можливості було ухвалено рішення привезти на авіасалон ILA-2018 до Берліна, який відбувається 25 - 29 квітня, Ан-225 "Мрія", пояснив комерційний директор авіакомпанії "Авіалінії Антонова" Андрій Благовісний, передає Укрінформ.

"З'явилися висловлювання, що без участі російської сторони НАТО і ЄС залишаться без літакового ресурсу для стратегічних перевезень. Ми ж хотіли своєю участю, присутністю унікального літака Ан-225 продемонструвати можливості української компанії "Антонов" у стратегічних перевезеннях і підтвердити нашим партнерам - країнам-учасницям програми SALIS, що ми готові повністю забезпечити потреби НАТО і ЄС у стратегічних перевезення літаками Ан-124 і Ан-225 і це гарантуємо", - сказав Андрій Благовісний.

Зазначимо: у компанії в наявності 7 літаків Ан-124 "Руслан", включаючи модернізовані з вантажопідйомністю до 150 т, а також Ан-225 "Мрія" з вантажопідйомністю до 250 т і Ан-22 "Антей" з вантажопідйомністю до 60 т, які можуть бути активовані для цієї програми. За умовами поточного контракту, компанія, що бере участь у програмі, має надати один літак Ан-124 на постійній основі плюс ще до двох таких літаків у разі їх активації. Таким чином, всього програма передбачає використання до шести літаків Ан-124. При цьому, згадує комерційний директор, за 11 років роботи за програмою SALIS така ситуація була всього один раз.

Тепер завдання антоновців – переконати партнерів із країн НАТО, що Україна може забезпечити гарантований доступ до необхідної кількості літаків Ан-124 із забезпеченням безболісного переходу на таку розширену форму співпраці за програмою SALIS.