Канада виділила близько 20 мільйонів доларів гумдопомоги Сирії та Лівану

Канада виділила близько 20 мільйонів доларів гумдопомоги Сирії та Лівану

Канада вирішила підтримати біженців у Сирії та Лівані, виділивши на гуманітарну допомогу цим державам 19,5 мільйона доларів.

Про це оголосив парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Омар Альгхабра, повідомляє Укрінформ.

"Мільйони людей, які постраждали від кофлікту у Сирії, досі потребують негайної допомоги, оскільки багато з них не можуть задовольнити базових потреб. Канадські кошти дозволять вдовольнити потреби тих, хто найбільше постраждав унаслідок цієї трагедії (серед них багато дітей та жінок), і трохи полегшити їх страждання", - сказав Альгхабра.

У МЗС Канади пояснили, що виділені кошти будуть використані для надання постраждалим від кризи жителям Сирії та Лівану медичних послуг, питної води, санітарних та гігієнічних засобів.

"Канадська допомога також враховує специфічні права й потреби жінок та дівчат, надаючи спеціалізований захист та послуги із репродуктивного здоров'я", - зауважили у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Зазначимо: Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо ще на початку 2016-ого року оголосив, що його країна виділить на вирішення кризи у Сирії та Іраку, а також на подолання її наслідків у Лівані та Йорданії 1,6 млрд дол упродовж трьох років. 840 млн із цієї суми було передбачено на різноманітні гуманітарні проекти.