Лідери двох парламентських фракцій пропустили половину голосувань у квітні - КВУ

Лідери двох парламентських фракцій пропустили половину голосувань у квітні - КВУ

Лідери двох фракцій Верховної Ради пропустили більше половини голосувань, що відбулися у квітні.

Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація "Комітет виборців України".

Співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко взяв участь в 9% голосувань. Він натиснув "за", "проти" чи "утримався" 24 рази із загалом 267 можливих. Серед іншого Юрій Бойко не голосував щодо прийняття за основу законопроектів про національну безпеку України та щодо розподілу керівних посад у Комітетах ВР. Показово, що політик був зареєстрований на всіх дванадцяти пленарних засіданнях квітня.

Голова фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко взяла участь в 31% голосувань, проголосувавши 84 рази. Серед іншого лідер "Батьківщини" не голосувала щодо законопроектів із децентралізації. Зокрема, щодо прийняття в цілому законопроекту про створення об’єднаних громад навколо міст обласного значення, а також нової редакції закону про службу в органах місцевого самоврядування. При цьому, як і лідер "Опозиційного блоку", Юлія Тимошенко була зареєстрована на всіх засіданнях ВР.  

Максим Бурбак із "Народного Фронту" взяв участь у трохи більше, ніж половині голосувань ВР – 59%. Політик проголосував 158 разів (із них 2 – "проти"). Відвідав дев’ять засідань ВР, ще на трьох був відсутній через хворобу.

Олег Ляшко та Олег Березюк проголосували в 65% випадків. При цьому Олег Ляшко частіше за інших лідерів фракцій голосував "проти" – 21 раз. Зокрема, політик не підтримав включення до порядку денного ВР низки законопроектів. Лідер РПЛ відвідав одинадцять засідань, "Самопомочі" – дев’ять.

Найвищі показники голосувань в Артура Герасимова із БПП. Він взяв участь у 88% голосувань та був зареєстрований на всіх засіданнях ВР.

Всього в квітні було проведено дванадцять пленарних засідань ВРУ, на яких відбулося 267 голосувань.

Інформація в рамках проекту "Дослівно". Дані щодо участі лідерів фракцій ВР у голосуваннях оприлюднюються КВУ щомісячно.