У Росія проблеми з доступом в YouTube

У Росія проблеми з доступом в YouTube

У Росії 22 квітня почалися проблеми з доступом до відеохостингу YouTube. Станом на 24 квітня до сайту не мають доступ більшість росіян. У решти завантаження роликів відбувається дуже повільно.

Обмеження доступу пов'язують із свідомою діяльністю Роскомнагляду, - пише Gazeta.ua з посиланням на портал "Аkket.com".

"Роскомнадзор остаточно "зламав" цей сервіс. Найцікавіше те, що проблема відбувається тільки в Росії, причому якщо включити VPN, то відеохостинг YouTube відразу ж починає працювати без будь-яких проблем. Це доводить, що вина за його "поломку" лежить на Роскомнадзорі", - зазначили у виданні.

Від самої установи, що контролює зв'язок, інформаційні технології та масові комунікації, жодних коментарів не з'явилося.

Користувачі Facebook бурхливо відреагували на відключення відеохостингу та інших сайтів.

"Не працює Youtube, пошук Google, пошта. Днями пройшли чутки про можливе блокування Facebook. Можливо, таким чином Роскомнадзор просто тестує реакцію публіки на нововведення. Наприклад, на відключення неросійського інтернету, як незалежного ЗМІ в країні. І народ мовчить. Навіщо нам інтернет, є ж 1-й канал! Не покидає відчуття, що нас всіх гарненько розводять, як це вже було багато разів за всю історію", - написав у Facebook Максим Данілов.

"Ганяються за блокуванням месенджерів, а не працює youtube. Невже подобається бути такими смішними і жалюгідними? Не здивуюся, якщо з'явиться абсолютно безконтрольна мережа, месенджери або взагалі суспільства, до яких вже не зможете сунути свої безпорадні лапи. Вже не за контент прикро, а за те, що доводиться червоніти перед друзями з інших країн, які іржуть над вашою безпорадністю і тупоголовістю", - зазначив росіянин Сергій Немировський.