Мінінфраструктури хоче закрити річки для російських кораблів

Мінінфраструктури хоче закрити річки для російських кораблів

Міністерство інфраструктури України готує звернення до Ради безпеки та оборони України з пропозицією заборонити вхід російських суден у внутрішні водні шляхи України через високий рівень терористичних загроз.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час наради щодо судозаходів до закритих морських портів АР Крим, а також санкційних заходів, пов'язаних із будівництвом мосту через Керченську протоку, пише ДТ.

"Це неприпустимо, коли в час агресії з боку Російської Федерації по річках України, де знаходяться об'єкти критичної інфраструктури, ходять російські судна. Ми будемо ініціювати заборону ходу російських суден річками України", - заявив Юрій Лавренюк.

Він також зазначив, що Україні необхідно максимально посилити заходи щодо виявлення несанкціонованих судозаходів у закриті порти Криму та притягнення до відповідальності. Зокрема Міністерство інфраструктури передало Міністерству закордонних справ матеріали санкційного списку для подальшого долучення його до міжнародного позову.

"Міністерство інфраструктури проведе аналіз суден - порушників за країнами-прапорами та судновласників, із подальшим вжиттям заходів щодо таких порушників", - зазначив Лавренюк.