Окупанти 44 рази обстріляли позиції ЗСУ

Окупанти 44 рази обстріляли позиції ЗСУ

23 квітня російсько-окупаційні війська на Донбасі здійснили 44 обстріли позицій Збройних сил України, застосовуючи озброєння заборонене Мінськими угодами.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише Тиждень.

"Зокрема на Луганському напрямку із заборонених 120 та 82 мм мінометів і гранатометів окупанти відкривали вогонь по наших укріпленнях поблизу Троїцького. Також міномети калібру 82 мм противник застосував неподалік Попасної і тричі – в районі Новоолександрівки", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, під вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили оборонці Новозванівки, а з зенітної установки та стрілецької зброї – Новоселівки.

"На Донецькому напрямку 120 мм міномети окупанти застосували по українських позиціях неподалік Водяного, а 82 мм міномети – поблизу Шахти "Бутівка", - повідомили у штабі.

З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по захисниках Верхньоторецького, Водяного, Гнутового, Кам’янки, Авдіївки, шахти Бутівка і Талаківки. Також з великокаліберних кулеметів обстріляні на українські опорні пункти в районі Павлополя, Мар’їнки та Лебединського, зі стрілецької зброї – під Невельським, Павлополем, Лебединським та Пищевиком, а поблизу Красногорівки та Мар’їнки  вівся снайперський вогонь.

Постраждалих військовослужбовців доправлено до лікувальних закладів та надано усю необхідну медичну допомогу.
 
Нагадаємо, на Донбасі у понеділок, 23 квітня, незаконні збройні формування 25 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, унаслідок обстрілів троє українських військових зазнали поранення.