Оприлюднено ім'я підозрюваного в отруєнні Скрипалів (аудіо)

Оприлюднено ім'я підозрюваного в отруєнні Скрипалів (аудіо)

Колишнього шпигуна ФСБ із кодовим ім’ям "Гордон" пов’язують із отруєнням Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Солсбері.

Про це повідомляє британська газета Sunday People. За даними видання, ця людина вважається російським найманим вбивцею. Поліція побоюється, що він вже повернувся до Росії, і у них не буде можливості допитати його, пише Sunday People.

Екс-співробітник КДБ Борис Карпічков повідомив, що Гордон навчався бойовим мистецтвам і спеціалізувався на джиу-джитсу. У Латвійському державному університеті в Ризі він отримав юридичну освіту. Гордон використовував прикриття успішного бізнесмена в галузі безпеки. Він був капітаном КДБ, перш ніж вступити до ФСБ після закінчення холодної війни. Загалом детективи вважають, що за хімічною атакою стоїть команда з шести осіб.

Коментуючи ситуацію Українському радіо, політолог Віталій Кулик назвав отруєння Сергія Скрипаля одним із ключових питань британсько-російських відносин.

Нагадаємо, поліція Великої Британії визначила головних підозрюваних у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Сергій та Юлія Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною 4-го березня у британському Солсбері.

Прослухати коментар 

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!