Росія звинуватила США у зриві гастролей артистів Великого театру

Росія звинуватила США у зриві гастролей артистів Великого театру

Міністерство закордонних справ Російської Федерації звинуватило американську владу у зриві виступів артистів Великого театру в Нью-Йорку.

Про це передає УНН.

"Буквально два дні тому ми вказували на плачевну ситуацію з видачею в Росії американських віз, яку штучно створила влада США, що веде до значних ускладнень у забезпеченні ділових, культурних, спортивних і навіть родинних зв’язків. І ось новий сумний приклад — відмова у в’їзді артистам московського Великого театру. Як наслідок, зірвано виступ у Нью-Йорку прима-балерини О. Смирнової і першого соліста балетної трупи Я. Тіссі. До такого не доходило навіть у часи "холодної війни", — наголосили у відомстві.

У МЗС зауважили, що впливові сили США, які стурбовані лише тим, як би сильніше натиснути на Росію, не зупиняються ні перед чим.

"Уже кілька років з їхньої вини згорнуті виставкові обміни, тепер відмовами в гастрольних візах, схоже, хочуть розірвати ще одну нитку, яка зв’язує два народи. Більш того, взагалі прагнуть відгородити американців від росіян візовою стіною. Міністерство закордонних справ Російської Федерації звинуватило американську владу у зриві виступів артистів Великого театру в Нью-Йорку. Відповідний коментар опубліковано на сайті МЗС Росії.