Запущено систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні АТО

Запущено систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні АТО

Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації запустила систему протидії антиукраїнському мовленню в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Систему запущено 19 квітня за розпорядженням президента, повідомляє Lb.ua

Петро Порошенко має намір найближчим часом разом із секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим відвідати Донецьку і Луганську області для інспекції якості сигналу українського мовника.

"Я хочу поінформувати, що найближчим часом я разом із секретарем РНБО планую відвідати Донецьку і Луганську області. Хочу особисто перевірити якість трансляції сигналів українських мовників у зоні проведення антитерористичної операції", - сказав Порошенко під час наради з протидії антиукраїнському мовленню на окупованих територіях.

Він також нагадав, що через кілька тижнів Україна перейде від формату антитерористичної операції до операції Об'єднаних сил, відповідно до закону про реінтеграцію Донбасу.

Нагадаємо, наприкінці березня телеканал UA|TV, який є частиною державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України", почав транслюватися в тестовому режимі на анексовані Росією Крим і на окуповані території Донецької області.

У серпні минулого року телерадіовежа в Чонгарі (Херсонська область) почала тестову трансляцію українських телеканалів "UA:Крим", "Чорноморська ТРК", ICTV, "5 канал", "Прямий канал" на північну територію анексованого Росією Криму.