Ханський палац у Криму захищають одиночні пікети

Ханський палац у Криму захищають одиночні пікети

В окупованому Криму біля входу до Бахчисарайського ханського палацу пройшов одиночний пікет, учасник якого тримав у руках плакат: "Stop Vandal".

Про це свідчить відео, яке розмістив на своїй сторінці у Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"Бахчисарай. Ханський палац. Одиночний пікет", - написав Джелялов.

До пікетувальника підійшов поліцейський, відвів його убік і став оформляти протокол.

Через кілька хвилин на площі перед будівлею Ханського палацу з'явився другий пікетувальник. Він тримав у руках плакати з вимогою припинити під виглядом реставрації знищення історії кримськотатарського народу.

Це відео розмістила "Кримська солідарність".

"Біля Ханського палацу вийшов чоловік на ім'я Едем. Таким чином він висловив свою незгоду з вандалізмом Ханського палацу", - йдеться у публікації.

Нагадаємо, в окупованому Криму "влада" проводить "реставрацію" Бахчисарайського ханського палацу, яка позбавляє пам'ятник автентичності. Зокрема, татарську черепицю замінюють сучасною.

Ханський палац - пам'ятник історії і культури загальносвітового значення, єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури, входить до складу Бахчисарайського історико-культурного заповідника.

ЮНЕСКО прийняло рішення про розміщення моніторингової місії і боротьбу за охорону пам'ятників культури в Криму, у тому числі Ханського палацу у Бахчисараї.