Квитки на потяги подорожчають

Квитки на потяги подорожчають

Наказ Міністерства інфраструктури про підвищення на 12% тарифів на залізничні пасажирські перевезення "Укрзалізниці" з квітня цього року може набути чинності після травневих свят.

Рішення про підвищення тарифів на фінальній стадії узгодження з кількома міністерствами, повідомив в. о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов, інформує УНІАН.

"Ми пройшли узгодження на рівні профспілок. Отримали відповідь від Державної регуляторної служби та Мінекономіки. Зараз ми перебуваємо на фінальній стадії з кількома міністерствами, і я сподіваюся, що в травні ми зможемо говорити про те, що рішення ухвалено, і ми його введемо в дію. Звичайно, напевно, після святкового періоду", - сказав він.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" планувала підвищити тарифи на пасажирські перевезення з 1 квітня, проте цього не відбулося у зв'язку з тим, що відповідний наказ не пройшов всі рівні узгодження.

Проект наказу передбачає індексацію тарифів на перевезення пасажирів у два етапи по 12%. У цілому рівень індексації тарифів на перевезення пасажирів у грудні 2018 року проти грудня попереднього року становитиме 25%.