МВС закликає Парламент посилити відповідальність водіїв

МВС закликає Парламент посилити відповідальність водіїв

Міністерство внутрішніх справ закликає Верховну Раду посилити відповідальність за порушення Правил дорожнього руху.

Про це повідомляє департамент комунікацій МВС України.

"Відповідний законопроект "Про посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху"  розроблений МВС, Нацполіцією та Мінінфраструктури був схвалений Кабміном ще 10 листопада 2017 року, і надісланий до Верховної Ради. Проте досі так і не розглянутий профільним Комітетом ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності", - заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук.

За її словами, у законопроекті пропонується посилити адміністративну та кримінальну відповідальність за найбільш небезпечні порушення ПДР, розширити повноваження поліції та прибрати законодавчі прогалини, які дозволяли порушникам уникати відповідальності.

У законопроекті за пиятику за кермом, за управління транспортом особами позбавленими права керування, за значні перевищення швидкості й повторні такі порушення пропонується суттєво, у декілька разів, збільшити штрафи. Пропонується так само збільшити покарання за вчинення кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, вранці 17 квітня у Кривому Розі Дніпропетровської області сталося зіткнення автомобіля "Mazda", маршрутки і автобуса підприємства "Арселор Міттал Кривий Ріг". У результаті автомобільної аварії 8 людей загинули, понад 10 отримали травми. Пізніше кількість загиблих зросла до 9 осіб.