Уряд Австралії звинувачує російських хакерів у кібератаках

Уряд Австралії звинувачує російських хакерів у кібератаках

Федеральний уряд Австралії заявив про причетність Росії до низки кібератак проти сотень австралійських компаній, які відбулися торік.

Про це повідомило видання The Examiner.

Міністер оборони Австралії Маріс Пейн (Marise Payne) заявила, що близько 400 австралійських компаній у 2017 році постраждали від кібератак, здійснених російськими хакерами.

"Висновки, які ми як уряд зробили для себе і які мусять враховувати всі австралійці, полягають у тому, що пильність є абсолютно необхідною для кібербезпеки", – заявила пані Пейн.

Міністр кібербезпеки країни Ангус Тейлор (Angus Taylor) проте зазначив, що їм не вдалося завдати серйозної шкоди. "Ця спроба Росії є чітким нагадуванням про те, що австралійський бізнес та приватні особи є постійною мішенню для незаконної діяльності як звичайних зловмисників, так і хакерів, підтримуваних урядами інших держав, і ми маємо дотримуватися суворих норм кібербезпеки", – додав він. За словами міністра, отримати доступ до австралійських мереж хакери змогли через комерційно доступні роутери.

"Це демонструє, що будь-який підключений пристрій є вразливим до шкідливої діяльності", – сказав пан Тейлор.

Нагадаємо, днями Національний центр кібербезпеки Великобританії (NCSC), американське ФБР та Міністерство національної безпеки США (DHS) випустили спільне повідомлення про шкідливу інтернет-діяльність, яку провадить уряд Росії. У ній вони попереджають про широкомасштабну кампанію з кібератак та кібершпіонажу, головними цілями якої є державні та приватні організації, які водночас мають критично важливе значення для інфраструктури.